Elektrische keuring

Een keuring van de elektrische installatie is nodig in verschillende gevallen:

  1. Bij een nieuwe installatie of bij een belangrijke uitbreiding of wijziging van de installatie
  2. Bij verkoop van een woning waarvan de elektrische installatie dateert van vóór 1 oktober 1981 of wanneer het elektrisch keuringsattest niet meer voorhanden is (verloren gegaan, niet overgedragen bij de vorige verkoop, …) Ook wanneer het keuringsattest ouder is dan 25 jaar moet de keuring opnieuw worden uitgevoerd

In geval van een verkoop van een woning is het de verkoper die de keuring moet aanvragen en de kosten hiervoor moet dragen. Bij een positieve controle wordt dit vermeld in de akte. Bij een negatieve controle moeten de opmerkingen binnen de 18 maanden na verkoop in orde gebracht worden door de koper en moet een herkeuring aangevraagd worden.

gelijktijdig3 Of het verslag nu positief of negatief is, de verkoop kan sowieso doorgaan. Bij een negatieve controle kan dit echter zijn invloed op de prijs hebben naargelang van het aantal opmerkingen of de ernst. Energea kan eventueel tegelijkertijd het EPC opmaken voor de verkoop/verhuur van de woning. Het voordeel hiervan is dat u geen twee keer thuis moet zijn voor beide keuringen. Vergeet in dat geval niet bij uw offertevraag aan te kruisen dat u interesse hebt in een combinatie van beide keuringen.

offerte bellen tel_1